'#MeToo heeft eigenlijk helemaal geen zin gehad'
Binnenland

'#MeToo heeft eigenlijk helemaal geen zin gehad'.

Zo, nogal een statement op deze vroege ochtend. Ondanks dat zelfs het internet de vloedgolf aan #MeToo-tweets bijna niet kon verwerken, heeft volgens de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen dit alles niet geleid tot meer meldingen over seksuele intimidatie.  

Tenminste, als we een peiling onder 1.200 leden van deze vereniging mogen geloven. In totaal is liefst 84 procent van mening dat #MeToo niet tot meer meldingen heeft geleid. Waarmee we dus kunnen concluderen dat er helemaal niets is veranderd. Het is dan ook maar 14 procent die de mening deelt dat #MeToo ervoor heeft gezorgd dat vrouwen onder de seksuele terreur van de man zijn uitgekomen.

"Ongewenste omgangsvormen en seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn niet uit te bannen en het blijkt nog altijd lastig om dit bespreekbaar te maken. De vertrouwenspersoon is er om het slachtoffer recht te doen en zoveel mogelijk de regie te laten houden over zijn/ haar ervaring. De vertrouwenspersoon verdient hierin meer steun en een wettelijke basis. Juist om de melder goed bij te kunnen staan. Wat dat betreft heeft #MeToo nog geen echt resultaat opgeleverd'', aldus Margriet Maris, voorzitter van de LVV.

Alle artikelen geladen. Overzicht →