'#MeToo heeft nauwelijks geholpen'
Binnenland

'#MeToo heeft nauwelijks geholpen'.

Ah wat fijn, weer een onderzoekje van het AD waar u niet om gevraagd heeft. Ditmaal heeft de gezinskrant voor u uitgezocht dat al het klagen over bespreekbaar maken van seksuele intimidatie op de werkvloer eigenlijk amper heeft geholpen, het aantal meldingen ervan is nauwelijks gestegen.

De enquête werd door het AD in samenwerking met de Landelijke vereniging voor vertrouwenspersonen (LVVV) uitgevoerd. Slechts iets meer dan 12 procent van de 357 respondenten gaf aan een lichte stijging van maximaal 30 procent in het aantal meldingen te zien sinds in oktober vorig jaar vrouwen massaal op twitter hun #MeToo-ervaringen deelden, de rest merkte geen verschil.

De onderzoekers concluderen dan ook dat veel mensen "nog steeds niet met hun verhaal naar buiten" durven te komen, in plaats van dat er misschien wel niets meer te melden valt. Het is maar een suggestie, hoor.

Oeps, sorry. Excuses dat deze gedachte door onze hoofdjes spookte. We hebben immers geleerd dat mannen zich massaal misdragen (vandaar dat de helft van de vrouwen wel eens geïntimideerd danwel seksueel misbruikt is). Daarom kan deze suggestie natuurlijk nooit op waarheid berusten.

Om het goed te maken willen wij daarom ook benoemen dat het onderzoek laat zien dat melding maken wel degelijk zin heeft: 80 procent van de vertrouwenspersonen geeft aan dat er concrete stappen zijn ondernomen na een melding dat een mannelijke werknemer seksueelintimideert. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →