Mexicanen genaaid door aardbevings'overlevende' 

22 september 2017 - 11:37

Iedere ramp en/of oorlog heeft zijn icoon nodig, zijn symbool van Leed en Hoop, de pisvlieg in het emo-urinoir waar wij gratuit medeleven en loze sensatiezucht in dikke, dampende stralen op kunnen richten. Bij de verwoestende aardbeving in Mexico was de onder het puin overlevende scholiere Frida Sofia dat symbool. 

Alleen Frida Sofia, twaalf jaar oud en onder het puin van haar school vechtend voor haar leven *vioolmuziek* bestaat niet.

Het was een ware search and rescue soap geworden, een telenovela zoals er elke dag in Meggico vele worden uitgezonden, maar dan echt. Zelfs ministers riepen de ouders van Frida Sofia op zich te melden, er werd dertig uur live uitgezonden vanaf de locatie waar reddingswerkers bezig waren, Twitter ontplofte, internationale media smulden van het verhaal brachten het indringende relaas.

Naar nu blijkt zijn alle kinderen van de school inmiddels gevonden en geborgen, levend of dood. Er is geen meisje dat zo heet. En de Mexicanen zijn nu boos, want die hebben zich om de tuin laten leiden met een onzinnig emoverhaal. Misschien voelen ze zich ook een beetje voor lul staan omdat ze zo hysterisch deden, wie zal het zeggen.

Het is toch een beetje als op een gracht staan zingen en klappen voor een terminaal zieke burgemeester, dan sta je al episch voor zak maar als dan ook die burgemeester nog nep blijkt, zeg maar, dat idee, snapt u? Nouja, dat is hier dus gebeurd en dat werkt erg ontnuchterend, die koude douche op de opgefokte lemming-sentimenten.

Er zijn overigens in Mexico genoeg échte slachtoffers om je druk over te maken en genoeg échte hulp die verleend moet worden (dus niet een hashtag twitteren) dus misschien dat daar nu de aandacht weer naar uit kan gaan. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie