Mexico dwarsboomt Trump
Buitenland

Mexico dwarsboomt Trump.

De Amerikaanse president Donald Trump hoeft bij zijn plannen om miljoenen illegalen de Verenigde Staten uit te knikkeren niet op hulp van buurland Mexico te rekenen.

De Mexicaanse minister van Binnenlandse Zaken Ángel Osori Chong heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn land geen uit Amerika gedeporteerde illegalen zal opvangen die niet in bezit zijn van de Mexicaanse nationaliteit.

Uit de plannen van de 'The Donald' blijkt dat voortaan alle elf miljoen illegalen in het land het risico lopen te worden uitgezet. Waar onder het bewind van Barack Obama al ruim drie miljoen mensen (veelal zware criminelen met een veroordeling) uit de Verenigde Staten werden gegooid, gaat Trump nog een stapje verder. Zo moeten ook winkeldieven en mensen die een verkeersboete krijgen vrezen voor uitzetting.

Toch is er nog hoop voor illegalen die het niet tot een deportatie willen laten komen. Canada houdt de grenzen volgens het AD namelijk wagenwijd open voor migranten die uit angst voor Trumps nieuwe regels illegaal de grens over willen steken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →