Upd: Wilders zegt geen sorry tegen MH17-nabestaanden
Binnenland

Upd: Wilders zegt geen sorry tegen MH17-nabestaanden.

Geert Wilders doet deze week zo zijn best om de banden met Rusland aan te halen. Hij draagt zelfs met trots een vriendenspeldje, maar dit charmeoffensief schiet de nabestaanden van MH17 in het verkeerde keelgat. Russische separatisten worden namelijk verdacht van het neerhalen van het vliegtuig en dus mag Geert helemaal niet aardig tegen Russen doen.

'Het benadrukken van vriendschap met Rusland door een Kamerlid is ongepast", laat de stichting Vliegramp MH17 dan ook op Twitter weten. In plaats van vriendschapsspeldjes dragen, kan hij volgens de stichting beter zijn excuses maken aan de nabestaanden. Wij gokken zo dat de PVV'er bij thuiskomst zich meteen mag verantwoorden in de Tweede Kamer.

Update 13.31 uur:

Geert Wilders heeft dus mooi geen excuses gemaakt aan de nabestaanden van de slachtoffers van MH17. Als expliciet aan hem gevraagd wordt of hij van plan is om excuses te maken, gaat hij daar niet op in. Wel verdedigt hij nogmaals zijn opstelling richting Moskou. Vriendjes worden is volgens hem "noodzakelijk en gewenst".

"Bij ieder gesprek stel ik ook aan de orde dat Rusland moet meewerken met betrekking tot MH17. Dat kan beter in goed overleg dan in vijandschap", aldus de PVV-leider.

Alle artikelen geladen. Overzicht →