'MH370-piloot oefende zelfmoordcrash'
Buitenland

'MH370-piloot oefende zelfmoordcrash'.

De piloot van de op 8 maart 2014 verdwenen vlucht MH370 heeft korter dan een maand voor de fatale vlucht een simulatievlucht gedaan waarbij het vliegtuig in de Indische Oceaan crashte.

De route van de simulatie lijkt bijzonder veel op de route die het vliegtuig in het echt af heeft gelegd, zo weet New York Magazine. In de simulatievlucht van Kuala Lumpur naar Peking werd boven de Straat van Malakka een draai gemaakt. Vervolgens ging de simulatievlucht verder richting het zuiden totdat boven de Indische Oceaan de kerosine opraakte.

Het magazine zegt dat de simulatievlucht het grootste bewijs is dat de piloot het vliegtuig met voorbedachte rade heeft laten neerstorten. Dit kan echter niet met zekerheid gezegd worden omdat de transponder tijdens de vlucht is uitgeschakeld en daardoor de exacte route niet kan worden vastgesteld. In een eerder verschenen rapport over de vermissing van de MH370 wordt de piloot in bescherming genomen. Onderzoekers verklaarden hierin dat de piloot werk en privé uitstekend gescheiden kon houden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →