'MH370 maakte bewuste crash'
Buitenland

'MH370 maakte bewuste crash'.

De verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines zou doelbewust in het water zijn gevlogen. Dat zegt een vliegtuigexpert vandaag tegen de Britse omroep BBC.

Het toestel, een Boeing 777 met 239 mensen aan boord vloog van Kuala Lumpur naar Peking, verdween in maart 2014 van de radar. Tot op heden voert Australië een onderzoek uit naar het verdwenen vliegtuig.

'Bewuste crash'

Onderzoeker Larry Vance, die onderzoek deed naar meer dan 200 vliegtuigongelukken, vermoedt dat een piloot het toestel bewust in de zee heeft doen neerstorten. Hij trekt die conclusie op basis van een gevonden wrakstuk op het eiland Reunion.

Dat er net zo'n groot wrakstuk werd teruggevonden, wijst er volgens Vance op dat het om een bewuste crash ging. "Iemand bestuurde het toestel op het einde van de vlucht", zegt Vance. "Iemand heeft het toestel in het water gevlogen. Er is geen andere piste om te volgen."

Het wrakstuk zou volgens Vance een deel van een van de vleugels zijn geweest. Daarop is te zien hoe de flaperon - een deel van het stuurvlak - werd aangezet voor de landing, schrijft de BBC. Dit geeft volgens de onderzoeker aan dat iemand het toestel bestuurde toen het vliegtuig in de oceaan stortte.

Alle artikelen geladen. Overzicht →