Michael P. uit Zeewolde maakte mogelijk meer slachtoffers
Binnenland

Michael P. uit Zeewolde maakte mogelijk meer slachtoffers.

Michael Panhuis (oh, sorry, P.) heeft mogelijk kort voor de verdwijing van Anne Faber nóg meer zedendelicten gepleegd. Zo werd op 23 september in Nijkerk een vrouw van haar fiets getrokken en aangerand door een 'blanke man tussen de 20 en 30 jaar oud'. Hij vluchtte weg toen een auto passeerde. Nijkerk is de plek waar Michael P. in 2010 twee minderjarige meisjes bruut verkrachtte. 

Opvallend detail is dat de politie deze gegevens pas zeer recent heeft vrijgegeven, mogelijk omdat het verband houdt met Michael P. en de moord op Anne Faber.

Als het waar is: hoe kan een gevaarlijke, gestoorde, voor ernstige misdrijven veroordeelde kinderverkrachter al die misdrijven pleegde terwijl hij op een gesloten afdeling wordr behandeld? Waarom kreeg hij zoveel vrijheid? Hoe is het mogelijk dat niemand zijn gedrag is opgevallen? Wat ging er mis met de behandeling, die toch is bedoeld om gestoorde gevaarlijke gekken weer te laten 'resocialiseren'? Was er dan niemand in de kliniek die enig idee had hoe gestoord gevaarlijk hij was?

Hoeveel meisjes zijn er eigenlijk op het nippertje aan een gruweldood ontsnapt omdat de Nederlandse 'rechtsstaat' het niet voor elkaar krijgt burgers adequaat te beschermen en gevaarlijke misdadigers als Michael P. gewoon te straffen?

Dit stinkt. Dit stinkt hard. Something's rotten in the Netherlands.

Alle artikelen geladen. Overzicht →