Michael Panhuis slachtte Anne Faber af
Binnenland

Michael Panhuis slachtte Anne Faber af.

Vanmorgen stond de tweede inhoudelijke zitting tegen de voor gek verklaarde tbs'er Michael Panhuis op het programma. Hij blijkt Anne Faber onder bedreiging van een mes te hebben vastgebonden, op zijn scooter te hebben meegenomen, haar verkracht te hebben op een omheid terrein en het meisje om het leven te hebben gebracht met zowel messteken in haar hals als in haar nek.

Panhuis, die vanmorgen overigens niet aanwezig was in de rechtbank, zou naast de moord ook betrokken zijn geweest bij een geweldsincident in het Pieter Baan Centrum. Of daar slachtoffers bij zijn gevallen is niet bekend. Panhuis wordt momenteel al zeven weken onderzocht in het centrum, en zal vanaf komende maandag voor een nieuwe reeks behandelingen wederom twee weken nagekeken worden.

Moordwapen vooralsnog spoorloos

Het moordwapen, waarover de verdachte uitgebreid verklaart heeft, zou een mes kunnen zijn dat gebruikt werd bij de sloop van een keuken bij Altrecht in Den Dolder, de plek waar Panhuis werkte aan een terugkeer in de samenleving. Het wapen is overigens tot op de dag van vandaag niet gevonden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →