Microbioloog veegt in Op1 argumenten voor vaccinatieplicht van tafel

Microbioloog veegt in Op1 argumenten voor vaccinatieplicht van tafel 

09 september 2021 - 10:27

Altijd fijn als mensen met kennis van zaken zich uitspreken. Gisteren was microbioloog en columnist Rosanne Hertzberger te gast bij het programma en veegde daarin de vloer aan met een mogelijke indirecte vaccinatieplicht.

Want als we niet uitkijken, dan hebben gevaccineerden straks meer rechten en vrijheden dan mensen die de prik om welke reden dan ook niet willen. Geen prik gehad? Dan niet naar de bioscoop, niet naar restaurants of de discotheek. Als het aan rechtsfilosoof en lid van de Gezondheidsraad Roland Pierik (wat deed hij daar aan tafel eigenlijk?) ligt doen we dat zo snel mogelijk, maar hij werd daarin tegengesproken door Hertzberger.

"Dit is niet een kwestie van maar twee prikjes. Het lijkt erop dat we de komende jaren vast zitten aan regelmatige vaccinatie tegen het coronavirus. Wij zijn in de gelukkige situatie in Nederland dat we door het grote vertrouwen en burgerlijke gehoorzaamheid in dit land al op 85 procent zitten."

Volgens haar win je weinig met mensen dwingen om zich te laten vaccineren: "Het is ontzettend zonde om die laatste procenten die je er dan nog zou bij krijgen, om daar het hele karakter van het vrijwillig vaccineren in Nederland op het spel te zetten."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml