'Middelvinger op WhatsApp = beledigend' 

27 december 2017 - 13:32

Weet u wat nou eenmaal een groot probleem is? Techneuten van grote, van oorsprong westerse bedrijven, verzinnen allerlei dingen om de verwende consument tevreden te stellen. Alleen bestaat dan het gevaar dat in verre oorden zomaar iemand voor het hoofd gestoten wordt.

Daar dient NATUURLIJK wel rekening mee gehouden te worden. Vandaag kwam het bericht naar buiten dat een advocaat in India een brief naar moederbedrijf Facebook heeft gestuurd waarin hij eist dat de 'middelvinger-emoji' uit WhatsApp binnen vijftien dagen uit het programma wordt gewist.

In India is het volgens hem verboden om zo’n obsceen, onzedelijk gebaar te gebruiken en daarnaast zou het ook nog eens beledigend zijn. WhatsApp maakt zich met dit soort emoji's schuldig aan het bevorderen van het gebruik van vulgaire taal.

Om niet helemaal belachelijk over te komen beargumenteert meneer zijn stelling met Indiase wetsartikelen en geeft hij daarnaast aan dat een soortgelijk gebaar ook in Ierland beledigend is. Mocht er geen gehoor aan zijn eis gegeven worden dan spant de advocaat een rechtszaak aan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie