Midden-Delfland heeft lak aan bezwaar, omstreden azc komt er gewoon

Midden-Delfland heeft lak aan bezwaar, omstreden azc komt er gewoon 

07 september 2023 - 11:13

Waarom zou je ook luisteren naar de Nederlandse burger? De gemeente Midden-Delfland zet de komst van een giga-asielzoekerscentrum voor zo'n 225 vluchtelingen gewoon door, ondanks het feit dat de inwoners daar niet zo op zitten te wachten.

Den Hoorn is voor uw informatie een dorpje met slechts acht duizend inwoners, dan kun je veel beter kleinschaligere opvang hebben verspreid over meerdere dorpjes binnen de gemeente en dat hadden de inwoners ook liever gezien, maar ja: de gemeente zegt gewoon dat dit "niet haalbaar" is en pech gehad.

Sowieso voelen de inwoners zich bedonderd. De belofte was dat die 225 vluchtelingen vooral uit gezinnen zouden bestaan, maar wat blijkt? Van de vluchtelingen die de komende vijf jaar een plekje krijgen zijn er liefst 125 alleenstaand, waarvan een deel minderjarig. Wat kan er toch misgaan...? De onrust over de beslissing is dan ook groot.

Inwoners van de gemeente hingen vorige maand spandoeken op bij de Harnaschdreef, met daarop teksten als 'groot azc = geen draagvlak' en 'politiek, luister naar de burgers'. Op dat moment was nog niet zeker of het opvangcentrum ook op die plek gebouwd gaat worden, maar alles wees daar al wel op. Het college heeft nu bekendgemaakt dat dit inderdaad de voorkeurslocatie is. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml