Midden-Oosten

Midden-Oosten 

13 januari 2020 - 10:44

Recent werd een of andere generaal van een ongeregeld leger gedood door Amerikaanse troepen. Als een laffe hond vluchtte hij weg van de overvliegende helikopter, en hij riep: ‘Mammie! Mammie!’, maar een prima gegooide dum dum-bom trof hem in z’n bakkes, en z’n overblijfselen verspreidden zich over een gebied van drie en een halve vierkante kilometer. Hij werd geïdentificeerd dankzij de bruine streep in z’n onderbroek, die een DNA-test onderging, en wat bleek? Ja, het was de generaal! Het westen haalde opgelucht adem, maar in het Midden-Oosten waren ze minder tevreden. Ze zijn daar nooit tevreden, maar thans waren ze wel héél ontevreden. Een opperste religieuze leider, wiens naam ik altijd vergeet, kwam er meteen mede op de proppen dat hij en de zijnen dit niet over hun kant zouden laten gaan, en terug zouden slaan, waarbij het goddeloze Amerika finaal zou creperen.

Midden-Oosten-specialisten en andere onnozelaars begonnen direct commentaar te geven, alsmede hun licht te laten schijnen op hoe de toestand ter plaatse zich verder zou ontwikkelen. Daarbij werd elke keer het woord ‘kruitvat’ gebruikt, dus dat het Midden-Oosten een kruitvat is, dat op ieder moment kan ontploffen, zeker als zo’n hoge hotemetoot als een generaal ten prooi valt aan een uitschakeling met de dood tot gevolg. De pest met Midden-Oosten-specialisten is dat ze helemaal geen specialisten zijn. Welnee, ze lullen maar wat. De meesten van hen zijn ooit ‘ns twee of drie weken op vakantie geweest in Libanon, vooral vanwege het klimaat en het lekkere eten, en naderhand gaan ze overal rondstrooien dat ze kaas hebben gegeten van dat hele tyfus Midden-Oosten en worden ze in die hoedanigheid in dienst genomen door ontelbare televisiezenders, kranten, digitale platformen en al die shit.

Trouwens, hoe kun je specialist worden omtrent iets waarover praktisch geen reet te vertellen valt? En inderdaad, over het Midden-Oosten valt praktisch geen reet te vertellen. Je hebt daar een aantal ridicule landen op een hoopje, er is veel woestijngrond, en de vrouwen kunnen daar niet goed de auto parkeren. Dat is het ongeveer. Hoe dat ik dat precies weet? Wel, ik ben ‘ns twee weken op vakantie geweest in Libanon, en de zon scheen daar praktisch de hele dag, en het eten was succulent, ondermeer vis, groenten, aardappelen, appelmoes, en gegrilde veldmuis. Voor wie zich afvraagt hoe de gindse bevolking zich gedraagt tegenover toeristen: wel, dit valt redelijk tegen.

Op een bepaald moment had ik een fiets gehuurd om even naar de woestijn te gaan kijken, en onderweg, in een klein dorpje, kreeg ik een lekke band. Ik vroeg aan een toevallige voorbijganger in het Engels, het Frans, en het Duits waar zich ongeveer een fietsenreparateur bevond. Denk je dat die eikel antwoordde op m’n vraag? Geen vriendelijk woordje kon ervan af, en toen ik hem toesnauwde dat hij een stomme boerenkinkel was, gaf hij mij een schop tegen m’n kloten. Nog een voorbeeld: ik zag hoe een vrouw langer dan tien minuten bezig was met te proberen parkeren, en ik bood haar in het Engels, het Frans, en het Duits aan om de auto eventjes in haar plaats te parkeren, en weet je wat die deed? Die gaf me een schop tegen m’n kloten! En dat zou dan de oosterse gastvrijheid moeten heten.

Weet je wat? Laten we dat hele Midden-Oosten negeren, en ons louter bezighouden met onze eigen, fantastische, onverbeterlijke, westerse, kapitalistische democratieën. Dat de rest van de wereld z’n verdomde plan trekt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.