Midterms: Senaat nek-aan-nek, Trump constateert fraude

Midterms: Senaat nek-aan-nek, Trump constateert fraude 

09 november 2022 - 10:56

Dan even aandacht voor de Amerikaanse verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Het Huis gaat (hoogstwaarschijnlijk) naar de Republikeinen, maar de Senaat is nog lang geen gelopen race (op dit moment 46-47 voor de Republikeinen). De verwachte 'rode golf' blijft dus uit. Saai. 

Wat weer niet saai is, is dat het ex-president Donald Trump gelukt is om weer fraude te constateren. En wel in de staat Arizona, de staat die Trump twee jaar geleden verloor aan Biden (ook al door """fraude"""). Op enig moment was ongeveer twintig procent van de stemcomputers defect in Maricopa County, de dichtstbevolkte county van de staat, en waren technici nodig om het probleem te verhelpen.

En dat is volgens Trump en zijn handlangers onweerlegbaar bewijs, daar dacht de rechter echter anders over: een rechtszaak die de Republikeinen hadden aangespannen om stemlokalen langer open te houden is afgewezen wegens gebrek aan bewijs (maar dat is natuurlijk juist bewijs voor het grote frauduleuze masterplan van de democraten). En wat dacht je van de stemcomputers in democratische staten? Die werkten gewoon. Nóg meer bewijs.

Op zijn eigen sociale medium Truth Social riep Trump zijn aanhangers dan ook op zich niet neer te leggen bij de situatie. "Er komen berichten binnen uit Arizona dat de stemmachines niet goed werken in overwegend Republikeinse/conservatieve gebieden", schreef Trump, eraan toevoegend: "Alweer? De mensen zullen het niet pikken!!"

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml