Migrant rent snelweg op, wordt geschept
Buitenland

Migrant rent snelweg op, wordt geschept.

In het Belgische Jabbeke is gisterenavond een vluchteling om het leven gekomen. De jongen probeerde te ontkomen aan een politiecontrole door de snelweg E40 op te rennen, waar hij in botsing kwam met een personenauto.

De politie was bezig een parkeerplaats langs de E40 uit te kammen en stuitte daarbij op elf illegale vluchtelingen. Toen de naastgelegen bosjes met speurhonden werden uitgeplozen, zette het slachtoffer het op een rennen.

In alle staten vluchtte hij de snelweg op. Bijna bij de middenberm werd hij aangereden door een personenauto, die klap overleefde de jongen niet.

Volgens Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken, treft de politie geen blaam: "De politie heeft hier gewoon haar werk gedaan, denk ik."

Gouverneur Carl De Caluwé van West-Vlaanderen: "We vrezen hier al lang voor. Je ziet vaak transmigranten langs de snelweg lopen en het is ook niet de eerste keer dat iemand de snelweg overloopt. Het moest er eens van komen. Maar hoe kan je dit verhinderen? Je kan moeilijk de hele autosnelweg afzetten."

Alle artikelen geladen. Overzicht →