Migranten kotsen Griekenland uit, keren huiswaarts 

05 oktober 2017 - 16:36

Voor veel migranten is Griekenland toch niet het beloofde land. Snappen wij wel, de economie is kut, je krijgt er geen nieuwbouwwoning, geen speciaal buskaartje, geen uitkering, geen DENK/D66/GroenLinks/CU-politici, geen gratis gezondheidszorg en ook Anne Fleur woont er niet.

Daarom zijn veel specialisten het beu. Volgens de Griekse autoriteiten zien migranten hun kans op een legaal verblijf in Europa somber in.

Maar wacht even, de indruk bestaat bij veel mensen dat het leeuwendeel van de mensen in hun thuislanden onder erbarmelijke omstandigheden leeft. Het schijnt zelfs zo erg te zijn, dat levensgevaarlijke boottochtjes richting Fort Europa voor lief genomen worden. Alles beter dan de dagelijkse survivaltocht in pakweg Irak of Albanië.

Het lijkt er in ieder geval op dat een steeds hoger aantal migranten die thuissituaties toch prefereren boven een vluchtelingenkamp in Griekenland. Sinds begin dit jaar hebben al 14.000 asielzoekers het Griekse vasteland de rug toegekeerd.

Wij kunnen ons overigens niet voorstellen dat zij op eigen houtje een enkeltje zandbak boeken. Als je in Nederland van een migrant niet mag verwachten dat hij/zij een simpele OV-chipkaart aanschaft, hoe kunnen Grieken dan verwachten dat migranten zelf enig initiatief tonen?

Dat is gelukkig ook niet zo. De Internationale Organisatie voor Migratie steunt (lees: regelt alles en deelt oprotpremies van 500-1.500 euro p.p uit) de hulpbehoevenden.

We hebben overigens erg te doen met André Hazes. Met wie moet hij nu zijn 'hit' Leef zingen? Oh, en ook met Gert-Jan Segers. Die wilde een tijdje terug het liefst alle vluchtelingen eigenhandig naar Nederland halen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie