Migranten terroriseren busreizigers in Brussel 

18 juli 2018 - 12:02

Geweld, intimidatie, messen die getrokken worden, ruzies en diefstal. Dankzij migrantenbendes is het een en al 'gezelligheid' bij aankomst in Brussel-Noord. Wie naar Belgi├ź wil doet er dan ook wellicht goed aan om niet met de internationale Flixbus te reizen.

Chauffeur Ron Weerman uit Lelystad schetst de problemen: "Groepen criminelen staan ons op te wachten om busreizigers te beroven en bagage te jatten. Politie is er nauwelijks te zien en Flixbus zelf doet er ook niks aan", aldus de Nederlander tegen Het Nieuwsblad.

Gevolg is dat steeds meer buschauffeurs die naar de Belgische hoofdstad moeten hun bus 's-nachts niet meer bij station Brussel-Noord parkeren, maar elders waar ze zich veiliger voelen. De wereld op zijn kop, als u het ons vraagt.

Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politie in Brussel-Noord, zegt op de hoogte te zijn van de problemen. Het is niet de veiligste buurt. Het Maximiliaanpark, waar veel migranten samenscholen, ligt vlakbij. "We krijgen regelmatig meldingen van diefstal."

Maar belangrijkere vraag: wat doen we eraan? De politie kan volgens haar niet veel meer doen dan het al doet. "We kennen de aankomst- en vertrekuren van de bussen en proberen onze patrouilles rond die tijden concentreren. Maar soms lukt dat niet, omdat we ook andere taken hebben."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie