Migranten trappen wel rotzooi, maar niet rond azc 

02 februari 2018 - 11:35

Hee, dat is gek... Gisteren leerden we nog van onderzoeksbureau WODC dat ondanks het feit dat er meer criminaliteit onder asielzoekers is, azc's eigenlijk een verrijking voor uw buurt zijn omdat het er best veilig is.

Maar dat is best wel een tegenstrijdige conclusie, vindt u niet? Terwijl links stond te juichen en van de gelegenheid gebruik maakte om te roepen hoe bang we door 'rechts' zijn gemaakt, zijn de meeste Kamerleden vandaag dan ook buitengewoon kritisch over het rapport.

Want hoe kan dat nu? Criminele activiteiten als diefstal en zedendelicten vinden dan ook niet in de omgeving plaats van een azc. "Maar wel bij winkeliers in de stadscentra en in het openbaar vervoer verder weg", denkt PVV’er Fritsma. "Het is net hoe je het kleurt", vindt ook VVD-Kamerlid Azmani. 

Mocht u nou denken dat we kansarme vluchtelingen aan het bashen zijn, dat heeft u het mis. De daders blijken namelijk vaak jonge mannen uit veilige landen te zijn die kansloos zijn in de asielprocedure. Deze mensen hebben toch geen zak meer te verliezen, dus kan er best geroofd worden in het land dat hen met open armen ontvangen heeft.

De 'echte' asielzoekers geven geen overlast, zo leert ook een peiling van De Telegraaf. Sterker nog, die schamen zich zelfs rot voor de overlast die hun 'lotgenoten' geven, zij hebben dan ook wel een hoop te verliezen.

Kortom, misschien was de jubelstemming van gisteren toch een tikkeltje voorbarig. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie