Migratiepact: Bulgarije weigert, België wankelt, NL tekent
Binnenland

Migratiepact: Bulgarije weigert, België wankelt, NL tekent.

Het oh zo fantastische migratiepact van Marrakesh, hoe gaat het daarmee? Inmiddels is in elk geval duidelijk geworden dat de regering in Bulgarije samen met nog wat landen weigert om dit pact te tekenen. 

"In dit stadium is de Bulgaarse regering van mening dat de beslissing om niet toe te treden tot het verdrag voor een veilige, ordentelijke en reguliere migratie, de belangen van het land en zijn burgers ten volle beschermt", aldus het officiële regeringsstandpunt.

België overleeft krabbel onder het pact maar net

Het was eventjes crisis bij onze zuiderburen, maar de regering van de Belgische premier Charles Michel lijkt ondanks een knetterende ruzie de ondertekening van het internationale migratiepact te overleven.

De Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) stapt volgens fractievoorzitter Peter De Roover niet uit het coalitiekabinet als Michel in het parlement steun krijgt voor de ondertekening van het pact. De Roover is daar tegen, maar vindt dat de regering verder "goed bezig is" en dat moet blijven doen.

Nederland: Motie van wantrouwen FvD alleen door PVV ondersteund

Dan ons landje. Gisteren werd er een debat gevoerd in de Tweede Kamer over het Marrakesh-pact. Hoewel Forum voor Democratie, de PVV, SGP en 50Plus tegen zijn en de Partij voor de Dieren en de SP twijfelen, is er gewoon een meerderheid voor ondertekening van het verdrag en dus gaat dat ook gebeuren.

Om in hun ogen de boel te redden diende Forum voor Democratie gisteravond laat nog een Motie van Wantrouwen in tegen het Kabinet. Alleen de PVV stemde daarin mee, de rest veegde het van tafel.

Alle artikelen geladen. Overzicht →