Mike Verweij roddelt feitenvrij door over Mislintat en verzint ruzie

Mike Verweij roddelt feitenvrij door over Mislintat en verzint ruzie 

12 september 2023 - 16:57

OPINIE. Het is weer zover. De interlandbreak van het Nederlands Elftal is nauwelijks afgelopen of Telegraaf-verslaggever Mike Verweij zit weer onzin te verkondigen over Ajax. In de podcast Kick-Off zegt de gezette reporter dat de Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat en trainer Maurice Steijn al twee weken geen contact meer met elkaar hebben. Het is je reinste onzin en de zoveelste goedkope poging om onrust te zaaien bij Ajax.

Je begint je bijna af te vragen hoe lang Mike Verweij het leuk blijft vinden om met de slagroomklopper in de weer te gaan. Als verslaggever bij De Telegraaf weet je dat je de boel af en toe moet opkloppen, dat feiten uit zijn verband halen niet per se erg is en dat je er nooit op wordt afgerekend als je allerlei niet onderbouwde meningen de wereld inslingert. Maar je moet het ook maar kunnen: week in week uit in de meest saaie voetbalpodcast van het land zo selectief met de waarheid omgaan puur om iemand te beschadigen. Hoe lang blijft dat leuk om te doen, Mike?

Wat nu weer dan? Volgens Verweij hebben Mislintat en Steijn elkaar al twee weken niet meer gesproken. Aanleiding zouden de interviews van Steijn na afloop van Fortuna Sittard-uit zijn geweest. Daarin hekelde Steijn de aankopen van Mislintat, zei hij dat hij zelf andere spelers had voorgedragen en dat hij met het aantrekken van de Kroatische verdediger Josip Šutalo 'wel goed kon leven'. Het zette kwaad bloed bij veel supporters. Niet omdat hij inhoudelijk een punt zou kunnen hebben, maar omdat je zo publiekelijk indekken voor eigen falen calimero-gedrag is dat niet past bij een topclub als Ajax. De teneur was vooral: niet zeiken Steijn, ga gewoon aan de bak en laat maar zien dat je het waard bent om trainer van Ajax te zijn.

Maar nu Verweij dus. Volgens hem praten Mislintat en Steijn sindsdien niet meer met elkaar. Verweij: "Zijn uitspraken na de wedstrijd zijn hem dusdanig niet in dank afgenomen dat er twee weken niet tussen die twee is gesproken. Vanaf vandaag moet dat waarschijnlijk wel weer, want FC Twente komt eraan. Die hebben natuurlijk wel een beetje mot. Dat wordt hem niet in dank afgenomen."

Het is onzin wat Verweij zegt. En dom. Waarom? Ten eerste omdat Fortuna Sittard-uit een week geleden is en niet twee weken, zoals Verweij beweerd. Dat feiten voor hem ondergeschikt zijn aan een opgeklopt verhaal was al wel bekend, maar kom op Mike, je kan ook te ver gaan. Nummers moeten kloppen, zelfs als je weer eens wat feitenvrij loopt te lullen in een podcast. Fortuna werd gespeeld op zondag 3 september, de opname van de podcast was op maandag 11 september, gisteren dus.

Ten tweede: Mislintat liet voor de camera's van Ziggo Sport voor de thuiswedstrijd tegen Ludogorets al weten dat hij kort na wedstrijd tegen Fortuna een paar dagen vrij zou nemen. Zeven of acht dagen, had hij het over. Dit interview met Bas van Veenendaal was op 31 augustus, de voorlaatste dag van de transferwindow en na de wedstrijd tegen Fortuna zou dus de interlandbreak aanbreken. Voor Sven een ideaal moment om even de boel de boel te laten.

ls Verweij zijn werk had gedaan en de interviews van Mislintat had bekeken, zoals veel Ajax-supporters wél doen, had hij kunnen weten dat hij afgelopen week zeer waarschijnlijk een paar dagen weg was. Misschien zat hij op zijn gemakkie thuis in Zandvoort, misschien was hij in Duitsland, misschien was hij surfen in Biarritz. Geen idee. Maar dat hij niet op de club was en daarom geen face-to-face contact heeft gehad met Steijn, was publiekelijk bekend.

Voor Verweij doet dit er natuurlijk niet toe. Als Mislintat een scheet laat is dat voor hem al reden genoeg om in die stomme podcast van hem te roepen Mislintat geen Ajax-DNA heeft, dat hij Sjonnie Heitinga slecht heeft behandeld, dat hij het niet botert tussen hem en Steijn en dat al zijn aankopen nu al zijn mislukt. En zo gaat het maar door. Erg voorspelbaar. Erg dom. Erg kinderachtig.

Maar Mike, we blijven je volgen. Op naar de volgende niet onderbouwde roddel!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.