'Milde' Taliban: 'Vrouwen mogen niet meer alleen vliegen'

'Milde' Taliban: 'Vrouwen mogen niet meer alleen vliegen' 

28 maart 2022 - 11:03

Het is vrouwen in Afghanistan vanaf heden verboden om alleen het vliegtuig in te stappen. Dit mogen zij alleen nog maar doen onder de strikte begeleiding van de man, hebben de Taliban vliegmaatschappijen opgedragen. De maatregel geldt voor zowel binnen- en buitenlandse vluchten, maar het is nog onduidelijk of buitenlandse vrouwen ook aan de ketting van de man moeten worden geketend. 

De islamitische fundamentalisten hadden in het weekend al besloten dat het geloof zegt dat het beter is dat in parken in de hoofdstad Kabul mannen en vrouwen niet meer op dezelfde dag mogen vertoeven. Op zondag, maandag en dinsdag zijn parken uitsluitend toegankelijk voor vrouwen, en de rest van de week voor mannen. Ook mogen lokale zenders geen nieuwsbulletins van de BBC meer uitzenden in lokale talen en is het meisjes verboden om naar de middelbare school te gaan.

De rechten van vrouwen en meisjes worden zienderogen uitgekleed sinds de Taliban afgelopen augustus de macht grepen. Ze hadden een milder beleid beloofd dan tijdens hun vorige regeerperiode van 1996 tot 2001, maar vooral op lokaal niveau worden allerlei beperkingen toch weer ingevoerd. Naast vliegen, en naar school gaan, mogen vrouwen ook niet bij de overheid werken en dienen ze zich strikt te kleden zoals van hogerhand bevolen schijnt te zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml