Milieuclubs willen keiharde boete bij dumpen peuk

Milieuclubs willen keiharde boete bij dumpen peuk 

31 augustus 2023 - 10:17

Roken is zoals iedereen weet niet bevordelijk voor een gezonde levensstijl, maar wisten jullie ook dat die smerige filters die na het roken overblijven bijzonder slecht zijn voor Moeder Natuur? Milieuclubs en politiebonden pleiten daarom voor een boete van liefst 350 euro voor iedereen die zijn of haar peuk zo op straat, op het strand of in het water flikkert.

Jullie willen namelijk niet weten wat voor goors er allemaal in zo'n gedumpte peuk zit: arseen (rattengif), lood, nicotine en pesticiden. Een sigaret, of beter gezegd het filter, is puur plastic. Dat breekt nóóit meer af en blijft dus voor altijd in het milieu liggen. De sigaret wordt daarom ook wel als ‘sluipmoordenaar van het milieu’ gezien, zo schrijft het AD

Deskundigen spreken van het meest onderschatte milieuprobleem van de moderne tijd. Elk jaar komen 4,5 biljoen (!) peuken in het milieu terecht, waarvan circa 7 miljard in de Nederlandse natuur. Met alle gevolgen voor de voedselketen.

En weten jullie wat nou echt het probleem is? Dat niemand zich hiervan bewust is en de Nederlander is dusdanig aso dat het niemand ene f*ck interesseert. Vandaar dat er maar een oplossing is: beboeten die hap. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml