Milieugekkies bezetten haven, worden opgepakt 

09 maart 2018 - 14:23

Altijd lachen, met die milieuactivisten. De kolenoverslag EMO in de Rotterdamse haven werd vanochtend bezet door een groepje mensen die niet zo blij zijn met het gebruik van de 'klimaatverwoestende' steenkolen. 

De groep boze activisten luistert naar de naam WijStoppenSteenkool. U raadt het al, het gebruik van steenkool moet van hen stoppen. Om dit voor elkaar te krijgen hadden ze zich vastgeketend in de haven, waardoor de transportbanden toch maar mooi even vanochtend stil lagen.

"De kolenoverslag is voor vijfentwintig jaar verlengd. Dat had nooit mogen gebeuren. Wij roepen het Havenbedrijf op om ons dit contract te laten zien en het vervolgens te verscheuren", zei de woordvoerder van de groep tegenover RTV Rijnmond toen de actie net begonnen was.

Ja, echt heel goed gedaan. Inmiddels zijn zes van hen door de opgetrommelde politie van hun ketenen bevrijd middels een slijptol om vervolgens voor lokaal vredebreuk te worden opgepakt. 

Overigens zijn er ook andere groeperingen die voor hetzelfde doel strijden. Maar dan wel zoals het hoort, namelijk door middel van een (vreedzame) protestmars door de straten van Rotterdam.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie