'Militairen leger VS besmet met zikavirus'
Buitenland

'Militairen leger VS besmet met zikavirus'.

In overzeese landen waar het zikavirus is vastgesteld, hebben drieëndertig militairen van het Amerikaanse leger het zikavirus opgelopen. Goed nieuws voor producenten van afweermiddelen. Zij ruiken centjes.

Het Pentagon heeft geen flauw idee hoeveel van de geïnfecteerde soldaten nog immer ziek zijn en hoeveel er zijn teruggekeerd naar de Verenigde Staten, zo weet CNN. Onder de zikavirus-dragende militairen is ook een zwangere vrouw. Het virus is vooral gevaarlijk voor deze doelgroep, aangezien het misvormde baby's kan veroorzaken.

Wondermiddeltjes

De Amerikaanse gezondsheidsautoriteiten meldden vorige week dat de muggen ook in Florida 'voet aan wal' hebben gezet. Tot op heden zijn er veertien gevallen van besmetting gemeld. Reden voor twijfelachtige bedrijven met twijfelachtige producten om de consument weer wat zuurverdiende centjes afhandig te maken. Muggenexpert Jonathan Day van de Universiteit van Florida zegt: "Marketingtechnisch gezien is dit een gouden kans."

Olympische Spelen

Het geld willen verdienen gaat zelf zó ver, dat insectenspray Off! zelfs is benoemd tot officieel muggenmiddel voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Concurrent Cutter heeft een sponsorcontract gesloten met het Amerikaanse heren-en damesvoetbalteam. In New York hebben drogisterijen nu vitrinekasten vol met Off! staan. De mug die het virug kan overdragen op mensen, Aedes eagypti, komt in New York helemaal niet voor. Niettemin beveelt de staat het muggenmiddel ten zeerste aan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →