Militairen weer in uniform de straat op
Binnenland

Militairen weer in uniform de straat op.

Nederland is een fijn land, dat volzit met aardige en lieve mensen. Het is er zelfs zo leuk en vooral heel veilig, dat militairen (dat zijn mensen die meehelpen aan het veilig houden van het land) tot op heden niet in herkenbare kleding konden laten zien dat zij meehelpen aan het veilig houden van het land.

In 2014 kwam er een subliem plannetje uit de hoge hoed. Aanleiding was een filmpje van ene Muhajiri Sháám. Daaropvolgend werd militairen verboden in uniform over straat te wandelen uit vrees dat zij doelwit zouden kunnen worden van die aardige en lieve mensen die ons land tellen. Zij zouden een schot voor open doel zijn voor potentiële aanslagplegers.

Op zich natuurlijk een zeer vreemd besluit. Is het niet rasoptimist en doener Mark Rutte die ons na elke gebeurtenis vertelt dat we niet moeten zwichten voor terreur? Dat we met meer dan hen zijn? Dat we terroristen niet moeten geven waarnaar zij op zoek zijn? Om dan vervolgens zelf een handreiking aan terreur te doen, door hen te laten bepalen hoe wij hier verdomme moeten leven. Logisch, ja.Stukje bij beetje werd het niet zichtbaar-beleid de laatste jaren versoepeld. Militairen mochten vanaf 2016 weer in dienstkleding in hun eigen auto stappen, in uniform in het openbaar vervoer bleef verboden.

Maatregel wordt opgeheven

Nu komt het fraaie aan dit verhaal. Alhoewel er geen moer veranderd is aan het dreigingsniveau sinds het begin van de maatregel in 2014, is Ank Bijleveld van Defensie "weloverwogen" tot de conclusie gekomen dat het bullshit is dat militairen niet zichtbaar op straat mogen lopen. Dat is het natuurlijk ook.

Wij bedoelen, welk land laat nu de belangrijkste landsverdedigers zo onzichtbaar mogelijk het land verdedigen? Giller van de bovenste plank. Wat is de hoofdreden dat het verbod wordt ingetrokken? Betreft een combinatie van de wens van militairen en een groot personeelstekort.

Plotseling is het de bedoeling dat wanneer u een militair spot, u vragen mag stellen over hun vak. Dat diezelfde militair nog steeds onder dezelfde dreiging moet leven als vier jaar geleden, is slechts bijzaak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →