Miljoenen euro's naar naamswijzigingen ministeries
Binnenland

Miljoenen euro's naar naamswijzigingen ministeries.

Woehaha. Het zal wel dat er geen geld is om zorgpremies en belastingtarieven omlaag bij te stellen. De spiksplinternieuwe coalitie geeft met gulle hand, bij u weggetrokken, belastinggeld uit aan het wijzigen van de namen van ministeries.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hmm. Wat zou dat nu moeten worden? Weet u wat, we draaien het gewoon om naar Justitie en Veiligheid. Het kabinet stelt knikkebollend dat justitie vóór veiligheid hoort, omdat het de basis vormt van de rechtsstaat.

Dat het vervangen van websites, e-mailadressen, enveloppen en naamborden de burger miljoenen euro's kost, mag de pret niet drukken. Er is immers genoeg geld.

Nóg een leuke. In 2010 spendeerde het toenmalige kabinet anderhalf miljoen euro(!!) aan het transformeren van de naam van het ministerie van Economische Zaken. Dat werd destijds veranderd naar Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Klinkt duurder, doet hetzelfde.

Na twee jaar kwam politiek Den Haag tot de conclusie dat de toevoegingen landbouw en innovatie eigenlijk overbodig waren, waarop er wederom anderhalf miljoen euro tegenaan werd gegooid om de naam weer terug te draaien.

Vragen voor u: Omroep PowNed of PowNed Omroep? GeenStijl of StijlGeen?

Alle artikelen geladen. Overzicht →