Miljoenenjachtloser wil 'doorspelen zonder te verliezen'
Binnenland

Miljoenenjachtloser wil 'doorspelen zonder te verliezen'.

Kent u hem nog? Miljoenenjacht-deelnemer Arrold van den Hurk maakte vier jaar geleden de kapitale fout door op de stopknop te drukken toen hem 125.000 euro werd geboden voor zijn koffer, waar achteraf vijf miljoen in bleek te zitten. Vandaag stond hij in de rechtbank tegenover producent Endemol. Zijn advocaat Peter Plasman gaf aan dat hij op z'n minst het spel wil afmaken.

Het is ook wel erg sneu: wil je eigenlijk doorspelen, maar druk je van de zenuwen op de 'accepteer-knop' en win je daardoor 'slechts' 125.000 in plaats van vijf miljoen euro. Van den Hurk gaf dan ook meteen tegenover presentatrice Linda de Mol aan dat dit niet de bedoeling was, maar Endemol heeft daar geen boodschap aan en dus werd de gang naar de rechter gezet.

Van den Hurk is naar de mening van Plasman eigenaar van de koffer van 5 miljoen, maar voor een vervolg kan hij hiervan afstand doen en zouden de resterende koffers opnieuw kunnen worden gehusseld. Wel wil hij uiteraard geen afstand doen van de reeds gekregen 125.000 euro.

Bij Endemol zijn ze het er vanzelfsprekend niet mee eens en beschuldigen ze Van den Hurk op deze manier te willen 'doorspelen zonder te verliezen'.

De rechter oordeelt op 13 september over de kwestie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →