Miljonairs: 'Geschiedenis? Boeie, denk aan mijn comfort!'

Miljonairs: 'Geschiedenis? Boeie, denk aan mijn comfort!' 

01 september 2023 - 12:55

De rijke pappies en mammies van Aerdenhout hebben geen trek in een Stolpersteine voor hun deur. De waarde van hun miljoenenwoning zou dan dalen en dat kan niet de bedoeling zijn natuurlijk! De gemeente Bloemendaal, waar het dorp onder valt, heeft daarom besloten om maar niks meer neer te leggen.

Stolpersteine, ook wel bekend als struikelstenen, is zoals jullie ongetwijfeld weten een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Het is een over geheel Europa verspreid monument voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme in de Tweede Wereldoorlog. In dit specifieke geval was het bedoeld voor Mathilde en Samuel Barends, een Joods echtpaar dat vanaf 1932 aan de Distellaan in Aerdenhout woonde totdat het in 1942 verplicht naar Amsterdam moest verhuizen.

Uiteindelijk een jaar later werden de Barendsen naar Westerbork gedeporteerd om later in Sobibor te worden vermoord. Maar ja, 'geschiedenis'? F*ck dat. De miljonairs voorzien een waardedaling van hun woning en blieven de steen niet. De gemeente is daarom akkoord gegaan om de steen niet te plaatsen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml