Upd: Discriminatie meldpunt: Sorry, beoordelingsfout 

01 december 2016 - 16:23

Er gebeuren gekke dingen in Nederland. Kennelijk hebben we een Meldpunt Internet Discriminatie (MiND) dat snoeiharde discriminatie tolereert wanneer dat vanuit een geloofsachtergrond gebeurt. Inmiddels heeft MiND via de radio excuses aangeboden. 

Update 16.24 uur:

MiND heeft in het Radio 1-programma Nieuws en Co een reactie gegeven. "Wij hebben een beoordelingsfout gemaakt", zegt directeur Titus Visser. MiND biedt excuses aan richting de melder en alle anderen die zich "gekwetst" voelen. Er is alsnog een melding van discriminatie gemaakt bij Bladna.nl en een verwijderingsverzoek voor de haatreacties ingediend. Lees hier het statement van MiND.

Wat gebeurde er?

Het verhaal staat te lezen bij de vrienden van The Post Online. Daar deelt een anonieme internetgebruiker zijn recente ervaring met MiND. Dat ging als volgt: meneer/mevrouw maakte zich zorgen over homohaat onder dit artikel en stuurde MiND een bericht. Het landelijke meldpunt wuifde vervolgens op onderstaande wijze een dikke vinger: 

"De uitingen moeten echter gezien worden in de context van de geloofsovertuiging te noemen de Islam, wat juridisch gezien in veel gevallen het beledigende karakter weg neemt [...] Sommige moslims menen uit de Koran te begrijpen dat homo's gedood moeten worden." 

Ofwel: als atheïst mag u homo's niet dood wensen, maar als gelovige wél. Nogal krom en absurd. Joram van Klaveren en Louis Bontes van VNL stellen er vandaag nog Kamervragen over. 

Lees hier de volledige reactie van MiND:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie