'Minder kinderbijslag voor vaccinatie-weigervolk'
Binnenland

'Minder kinderbijslag voor vaccinatie-weigervolk'.

We kunnen er met ons verstand al niet bij, maar er zijn blijkbaar toch een hele hoop ouders die hun kids niet laten vaccineren. Een slechte zaak die later grote consequenties kan hebben. In een uiterste poging ouders te laten inzien hoe belangrijk dit is, draagt Ruud Coolen,van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), de oplossing aan: korten op kinderbijslag. 

"Als korten werkt, moeten we dat doen. Ook moeten we overwegen om het vaccineren te verplichten'', aldus de voorzitter tegen EenVandaag. In veertien Europese landen geldt volgens hem al een vaccinatieplicht, voor één of meerdere vaccinaties. "In België is vaccineren tegen polio bijvoorbeeld verplicht. In Duitsland kunnen ouders worden beboet en in Australië worden ouders ook al gekort op de kinderbijslag."

U zou toch denken dat ouders het beste willen voor hun kinderen en hen daarom laten inenten tegen ziektes als bof, mazelen, kinkhoest, polio en rodehond. Niets blijkt echter minder waar, het groeiende aantal weigerouders baart Coolen van Brakel veel zorgen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →