'Minder mensen naar rechter, want kostbaar' 

17 april 2018 - 11:55

Naar de rechtbank stappen om iets aan te vechten, bijvoorbeeld als u (onterecht) verzocht wordt een hoge rekening te lappen. Steeds minder mensen doen dat, niet omdat het vertrouwen in de rechtspraak is afgenomen, maar omdat het nou eenmaal duurbetaald tijdverdrijf betreft.

Gaat u maar na: wanneer iemand naar de rechter wil stappen om een rekening van een paar honderd euro aan te vechten, dan komen daar bij verlies nog eens de griffierkosten (dubbel) bij. Bij een rekening van bijvoorbeeld 700 euro betekent dat nog eens twee keer 200 euro extra aftikken. 

Daar heeft niemand natuurlijk zin in en dus kiest men vaak eieren voor zijn geld. Gevolg is dat het aantal rechtszaken overal in Nederland al jaren daalt. Frits Bakker, de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, pleit daarom tegenover RTL Nieuws voor een verlaging van de griffierkosten. 

Gaat natuurlijk nooit gebeuren, want rechters en advocaten moeten vanzelfsprekend wel hun veel te dure auto's en maatpakken kunnen blijven betalen. Allemaal ten kosten van de rechtsbescherming van de doodgewone burger. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie