Mentor ontslagen, want minderjarige leerling kogellam tijdens etentje

Mentor ontslagen, want minderjarige leerling kogellam tijdens etentje 

19 april 2022 - 15:00

Is dit de omgekeerde wereld of is het wel terecht? Leerlingen van een middelbare school vonden het leuk om een etentje regelen in een restaurant 'om even stoom af te blazen', maar zopen zich vervolgens helemaal te pletter waarna de mentor ontslagen werd.

Het gaat om een klas van de middelbare school Yuverta Mavo in Aalsmeer. De leerlingen besloten om met z'n allen wat te gaan eten om het einde van de coronaperiode te vieren en nodigden hun mentor uit om ook mee te eten - goh, wat attent! Naar verluidt vloeide de alcohol rijkelijk. Het werd één minderjarige scholier uiteindelijk te veel en deze raakte onwel. Hij moest naar het ziekenhuis, waar zijn maag werd leeggepompt.

De mentor in kwestie werd vervolgens door de school op straat geschopt: "In relatie tot leerlingen vertegenwoordigt een docent altijd de organisatie. Ouders gaan er op zo’n moment ook vanuit dat deze persoon toezicht houdt. Deze leraar had het niet zover mogen laten komen. Daarom hebben we de samenwerking met hem beëindigd", aldus meneer de directeur.

Belachelijk, vinden de ouders. In een brief hebben ze aan de school gevraagd het besluit te heroverwegen, zij vinden dat ze zelf keihard in de opvoeding hebben gefaald de verantwoordelijkheid bij het restaurant lag, en niet bij de mentor. De horecagelegenheid had in hun ogen geen alcohol mogen schenken. Overigens ontkent het restaurant dat het dat gedaan heeft. De brief heeft overigens geen succes gehad.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml