Upd: CDA-fractie vindt minimumleeftijd fastfood te ver gaan

Upd: CDA-fractie vindt minimumleeftijd fastfood te ver gaan 

19 april 2022 - 14:15

We moeten en zullen een gezonde generatie creëren. Vandaar dat de minimumleeftijd voor het kopen van alcohol en tabak al is opgehoogd naar 18 jaar (en bovendien, zeker op tabak, zoveel accijns is geheven dat het onbetaalbaar is geworden), maar als het aan het CDA-denktank ligt stopt het daar niet bij. Om kids te dwingen gezond te leven moet er misschien wel een mimimumleeftijd gelden voor het kopen van fastfood.

Althans, zo luidt een suggestie in een rapport, meldt Trouw. Het rapport gaat ervanuit dat als kids vertrouwt raken met het eten van worteltjes en spruitjes gezond leven het "verder zal golven naar het gezin en de rest van de samenleving".

De betutteling begint zo langzaam enge vormen aan te nemen. De jongeren van tegenwoordig hangen weliswaar alleen maar rond bij de McDonald's, snackbar en Burger King, of zitten de hele dag achter de Xbox en/of Playstation in plaats van te sporten en buiten te spelen waardoor ze veel te dik en ongezond zijn. Maar dat moeten ze zelf weten, nietwaar? 

Maar nee, we dienen een gezonde generatie te kweken: Daarvoor kunnen afspraken gemaakt worden met de verkopers en producenten van ongezonde voeding, maar moeten misschien ook regels aangescherpt worden. De minimumleeftijd is daar een voorbeeld van.

Hoe oud je zou moeten zijn om een burger of kapsalon te mogen kopen, zegt het onderzoek dan weer niet. Wat zal de volgende stap zijn? Afbeeldingen van mensen met obesitas bij een Whopper-menu, 4 euro accijns op een frietje of toch een waarschuwing: 'hier eten is dodelijk, begin er niet aan'?

Update 14.15 uur:

De 'denktank' van het CDA kan zoveel willen en suggereren, maar godzijdank (haha) vindt de CDA-fractie een minimumleeftijd voor fastfood toch echt te ver gaan. "Als het probleem bij de fastfoodbedrijven ligt, moeten we daar de oplossing zoeken. En niet bij de jeugd", aldus Kamerlid Anne Kuik op Twitter. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml