D66-Minister : Inburgeringsbeleid deugt van geen kant
Binnenland

D66-Minister : Inburgeringsbeleid deugt van geen kant.

Dat is gek: hoewel de partij D66 jarenlang krakeelde dat er met de integratie van een bepaald deel van de Nederlandse bevolking niets mis is (en waag het niet te zeggen dat het wel zo is) en deuren voor vluchtelingen niet wijd genoeg kunnen worden opengehouden, draait de partij nu het zelf aan de knoppen zit ineens 180 graden de andere kant op.  

Neem bijvoorbeeld onze minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij is naar eigen zeggen geschrokken van de problemen die hij aantrof en wil het inburgeringsbeleid op de schop nemen.

Oplopende wachtlijsten voor inburgeringscursussen, Somaliërs en Eritreeërs die überhaupt niet integreren, mensen die weigeren fatsoenlijk Nederlands te leren en een oververtegenwoordiging van migranten in de bijstand.

Hoe gaan we dat oplossen? Nou, door gemeenten zelf verantwoordelijk te maken voor de inburgering. Is het kabinet daar maar mooi vanaf.

Echt een heel goed idee: zo leren we inmiddels dat de gemeente Amsterdam zó aardig is voor vluchtelingen dat ze zelfs brochures in het Arabisch aanbieden waar het gratis geld in ons land op te halen is.

O ja, en waag het niet het kabinet hier later keihard op af te rekenen: "Ik ga alleen geen gouden bergen beloven; dit onderwerp blijft altijd ingewikkeld", aldus Koolmees tegenover De Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →