Minister gaat fraude met zorg-pgb aanpakken
Binnenland

Minister gaat fraude met zorg-pgb aanpakken.

In Nederland wordt nog altijd maximaal gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten, oftewel belastinggeld dat is bestemd voor zorg aan mensen die ook écht zorg nodig hebben. Minister Hugo de Jonge gaat hier nu naar eigen zeggen wat aan doen.

Maar hoe dan? De minister wil de eisen voor het verkrijgen van een pgb gaan aanscherpen, zodat de mensen die frauderen eruit gefilterd gaan worden. Dit gaat hij doen door een hele waslijst aan criteria op te stellen waar mensen aan moeten voldoen, kortom een hoop meer papierwerk voor zorgbehoevenden dus.

Maatregelen waaraan hij denkt zijn bijvoorbeeld een taaleis en een rekeneis, want Nederlands spreken en goed kunnen rekenen zijn wel de minste voorwaarden waaraan voldaan kan worden, meldt RTL Nieuws.

Twee arrestaties vanwege fraude

Impliceert de minister soms dat er voornamelijk gefraudeerd wordt door mensen die de taal niet kunnen spreken? Daar zullen we verder maar niet te diep op ingaan, maar dat het nodig is om fraude aan te pakken bleek gisteren maar weer.

Politie en inspectie vielen toen meerdere panden van een thuiszorgbureau in Utrecht binnen en vatte twee broers die verdacht worden van jarenlange, stelselmatige pgb-fraude, in de kraag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →