Minister: Kalm aan, Turken
Buitenland

Minister: Kalm aan, Turken.

Frank-Walter Steinmeier, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, heeft de Turkse gemeenschap in Duitsland opgeroepen om kalm te blijven. De reden voor zijn oproep is een grote demonstratie van Erdofans die morgen in Keulen wordt gehouden, om steun te betuigen aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Bij de demonstratie worden zo'n 30.000 mensen verwacht. Ook zijn er al vier tegendemonstraties aangekondigd, weet het ANP.

"De binnenlandse politieke spanningen van Turkije naar Duitsland brengen en mensen met andere politieke overtuigingen intimideren, uit welke hoek dan ook, dat gaat niet", aldus Steinmeier.

Sigmar Gabriel, vicekanselier en voorzitter van de sociaaldemocratische partij SPD, schreef op zijn Facebookpagina in het Duits en Turks dat iedereen mee moet helpen om te voorkomen dat de verdeeldheid in Turkije zich voortzet in Duitsland. "Mijn verzoek: bejegen andersdenkenden met respect. Ook fundamentele meningsverschillen mogen niet tot verdeeldheid leiden. Duitsland moet het thuis zijn van alle mensen die hier leven."

De Keulse polizei kondigde gisteren aan hard op te treden tegen elke vorm van geweld. Er worden 2.300 dienders ingezet om rellen te voorkomen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →