Ministerie heeft nog geen trek in delen feitenrelaas Sywert-deal

Ministerie heeft nog geen trek in delen feitenrelaas Sywert-deal 

28 maart 2022 - 14:17

Goh wat een verrassing. Het ministerie van Volksgezondheid deelt voorlopig geen feitenrelaas met de Tweede Kamer over de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden, en de rol die voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bij die deal speelde. Zogenaamd omdat het Deloitte-onderzoek nog loopt.

De Kamer vroeg vorige week expliciet om een feitenrelaas, nadat de Volkskrant vorige week onthulde dat De Jonge er bij een hoge ambtenaar op aandrong om met Van Lienden in gesprek te gaan. Maar zolang het onderzoek naar de deal nog loopt zou het delen van een feitenrelaas niet zorgvuldig en volledig zijn, schrijft minister Conny Helder (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer.

Volgens de bewindsvrouw zou "een deel van het feitenrelaas uitlichten echter geen recht doen aan de zorgvuldigheid en de volledigheid van het onderzoek". De uitkomsten van het onderzoek zouden er voor de zomer moeten liggen, maar Helder schrijft dat die planning volgens onderzoeksbureau Deloitte ook afhankelijk is van "onder andere de voortgang bij het te houden hoor- en wederhoorproces".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml