Upd: Vier doden, twintig gewonden in Londen
Buitenland

Upd: Vier doden, twintig gewonden in Londen.

Een onbekende man is buiten het Britse parlement in Londen op mensen ingereden, er zijn meerdere gewonden gevallen. Hij crashte tegen het parlementshek waarna hij richting het parlement rende. Hij stak een politieagent met een mes neer waarna de man werd neergeschoten.

Een ooggetuige verklaarde ten minste twaalf slachtoffers te hebben gezien. Ooggetuigen melden dat momenteel verschillende mensen behandeld worden aan hun verwondingen. Op foto's is te zien dat sommige slachtoffers veel bloed verloren hebben en bewusteloos zijn. Op een van de foto's is een lichaam te zien dat onder de wielen van een bus ligt.

Het parlementsgebouw is momenteel afgesloten en wordt doorzocht door de politie. Tot die tijd mag niemand het gebouw verlaten. Premier Theresa May is geëvacueerd, meldt The Telegraph.

De politie gaat uit van een terroristische daad.

Update: 17.23 uur: 

Een van de slachtoffers is inmiddels overleden, meldt het ANP. Sommige andere slachtoffers zouden er slecht aan toe zijn. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen in totaal gewond raakten toen een man woensdag inreed op voetgangers.

Update 17.59 uur:

Volgens Sky News is er inmiddels een tweede persoon aan zijn verwondingen bezweken. De politie zal zodadelijk met een persconferentie komen.

Update 18.42 uur:

Een Britse politicus stelt dat een van de (tot nu toe) twee doden de politieman is die door de aanvaller met een mes werd gestoken. De agent zou ter plekke overleden zijn, zo meldt het ANP.

Update 19.15 uur:

Bij het drama in Londen zijn volgens Telegraph zeker vier mensen, inclusief de dader, om het leven gekomen. Twintig anderen raakten (zwaar)gewond. De politie gaat er vanuit dan het een eenmansactie betrof.

Alle artikelen geladen. Overzicht →