Upd: zeker 50 doden bij bomaanslag Gaziantep
Buitenland

Upd: zeker 50 doden bij bomaanslag Gaziantep.

Door de bomaanslag op een trouwfeest in de Zuid-Turkse stad Gaziantep zijn zeker vijftig doden gevallen, maakten de lokale autoriteiten vandaag bekend. Eerder was nog sprake van dertig doden.

De vermoedelijke zelfmoordaanslag vond gisteravond laat plaats. Volgens Erdogan zit waarschijnlijk Islamitische Staat achter de aanslag. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist.

De bom ging af in de wijk Akdere op het moment dat een grote groep mensen van de Koerdische trouwerij het feest op straat verder vierde. "De viering liep op haar einde en er was een grote explosie tussen de mensen die aan het dansen waren", aldus de 25-jarige Veli Can. "Overal waren lichaamsdelen en bloed."

Turkije heeft te maken met een reeks van gewelddadigheden. In juli eiste de mislukte staatsgreep door het leger veel burgerlevens. In juni kwamen 44 mensen om het leven door zelfmoordterroristen op het belangrijkste vliegveld van Istanbul. Vorig jaar oktober stierven 95 mensen door twee zelfmoordaanslagen op pro-Koerdische activisten in Ankara.

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten