Misbruik-docent joodse school hoeft niet meer de bak in 

22 mei 2018 - 17:00

Hee, een Nederlandse rechtbank heeft weer een uitspraak gedaan. Ditmaal betreft het de rechtbank in Amsterdam, die heeft de dertigjarige Ephraïm S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij zich als docent vergrepen heeft aan een leerling van de school Cheider.

Goh wat toevallig, dat is precies de 1,5 jaar dat meneer al in voorarrest heeft gezeten. De rechter gaf tijdens zijn proces al aan hem niet langer van zijn vrijheid te kunnen beroven en dat was dan ook de reden waarom hij meteen na zijn proces op vrije voeten werd gesteld.

Volgens het Openbaar Ministerie was het bewijs geleverd voor stelselmatige ontucht met vier leerlingen van de school, maar de rechtbank was het hier slechts voor een deel mee eens. De rechtbank bestraft hem daarom slechts voor misbruik van één leerling. Hij zou die jongen in 2012 meerdere keren over zijn gehele lichaam hebben betast en gemasseerd. 

Wel mag de docent de komende tijd zijn beroep niet uitoefenen, maar hij hoeft niet te treuren: over vijf jaar houdt dat verbod op en kan hij gewoon weer voor de klas gaan staan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie