Misdaadjournalistiek zoals het nìet moet in Onrecht! bij PowNed

Misdaadjournalistiek zoals het nìet moet in Onrecht! bij PowNed 

26 september 2019 - 13:54

In Onrecht! helpen Bram Krikke en Dennis Schouten slachtoffers van onrecht alsnog hun recht te halen. Of ze nu zijn belazerd door een malafide autoverkoper, een dubieuze rijinstructeur of in een horrorstage terecht zijn gekomen, de slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en kunnen wel wat hulp gebruiken. Bram en Dennis horen het verhaal aan, doen onderzoek en brengen - eigenwijs en op geheel eigen wijze - de vastgelopen zaak weer in beweging. Met verborgen camera-acties, de nodige brutaliteit en vooral een gezonde dosis humor gaan ze het onrecht te lijf.

In de eerste aflevering een verhaal dat stinkt. De jonge moeder Ananja werd tot tweemaal toe gedupeerd door haar woningbouwvereniging. Want toen ze werd gestalkt door haar verwarde buurman werd niet hij aangepakt, maar kreeg zij een ander huis toegewezen. Tot overmaat van ramp bleek in die woning iemand te zijn overleden, waarna er nooit fatsoenlijk was schoongemaakt. En dus gaan Bram en Dennis verhaal halen bij de woningcorporatie.

De tweede zaak speelt in Friesland. Sietse kocht een oude cabrio bij een autohandelaar, maar daar bleek bij nader inzien van alles aan te mankeren. Bram en Dennis zetten de verborgen camera in om de praktijken van de autohandelaar vast te leggen en confronteren hem daarna, waarna de zaak uit de hand loopt en er ouderwets duw- en trekwerk nodig is om de situatie tot een goed eind te brengen.

Onrecht! wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is vanaf woensdag 9 oktober iedere week om 21.05 uur te zien bij PowNed op NPO 3.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie