Mishandelaars homostel Arnhem krijgen slechts werkstraf
Binnenland

Mishandelaars homostel Arnhem krijgen slechts werkstraf.

Kent u nog het homostel Ronnie en Jasper dat in april vorig jaar op de Mandelabrug in Arnhem in elkaar werd gebeukt door vier minderjarige Marokkaanse jochies? De rechtbank in Arnhem heeft nu weloverwogen zijn oordeel geveld en de daders 'aangepakt' met een werkstraf.

Nu was het al zo dat de vier jongens al niet voor discriminatie vervolgd werden door het OM, omdat uit onderzoek niet was gebleken "dat er een vorm van discriminatie of homohaat als aanleiding of motief ten grondslag lag aan de mishandeling".

Nee, natuurlijk is dat niet de reden dat het stel om kwart voor vier 's-nachts toen ze hand in hand over een brug liepen compleet random werd gemolesteerd. Maar goed.

Rechtbank: 'flikker' geen bewijs voor homohaat

De rechtbank gaat hier nu in mee: "Er is wel over en weer gescholden, ook met woorden als 'homo' en 'flikker', maar dat wil niet zeggen dat de vechtpartij die volgde te maken heeft met homohaat", aldus de rechtbank.

Pardon, wanneer is er volgens meneer de rechter dan wel sprake van homohaat? Nou ja, het zal wel aan ons liggen. Ook het verhaal dat er eentje met een betonschaar zou hebben geslagen kon niet bewezen worden. De vier jongens zijn dan ook als volgt 'gestraft': drie van hen kregen een werkstraf van tachtig uur. De vierde, die verantwoordelijk is voor de zwaarste mishandeling, moet 160 uur schoffelen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →