Mishandeling door groep 'Syriërs' in 040, politie doet niks
Binnenland

Mishandeling door groep 'Syriërs' in 040, politie doet niks.

Update: de LPF-raadsvragen.

Begin juni werd in het Eindhovense Henri Dunant-park een jongen ernstig mishandeld met een fietspomp en bekogeld met fietsen door 'een groep Syriërs'. Inmiddels is het augustus en is er nog altijd helemaal niets bekend over de daders. Ook lijkt de politie geen vorderingen te hebben gemaakt. De Eindhovense LPF-fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W, meldt lokale omroep Studio 040.

Volgens de LPF zijn de namen daders al lang bekend maar doet de politie daar niets mee. De LPF denkt dan ook dat de politie de zaak in een doofpot probeert te stoppen omdat het om Syriërs gaat.

De politie kan, of wil, niet bevestigen dat het inderdaad om een groep Syriërs gaat en zegt dat het onderzoek nog in volle gang is. "We onderzoeken wie welke rol heeft gespeeld. Daarbij gaat zorgvuldigheid voor snelheid", aldus een politiewoordvoerder tegenover Studio 040.

Het park waar de mishandeling plaatsvond staat volgens sommige buurtgenoten bekend als 'probleemgebied', maar de politie wil het graag alleen over 'incidenten' hebben. "Het Henri Dunantpark is een groot en druk bezocht park door oud en jong en daar gebeuren helaas ook wel eens incidenten. Incidenten waar wij als politie uiteraard aandacht voor hebben en onderzoek naar doen als dit nodig is".

Syriërs of geen Syriërs, onze tip: ga niet 's nachts het Henri Dunant-park in. En zo wel dan zonder fietspomp of meer dan één fiets.

Alle artikelen geladen. Overzicht →