Miss Florida USA wil kroon terug, plus 15 miljoen
Raar

Miss Florida USA wil kroon terug, plus 15 miljoen.

Op 17 juli werd Genesis Davila de Miss Florida USA 2017. Enkele dagen later werd haar kroon weer ontnomen omdat ze de regels van de verkiezing zou hebben geschonden door het inschakelen van een professionele haar- en make-up artiest. Davila vindt dit belachelijk en klaagt de eigenaren van de verkiezing aan voor 15 miljoen dollar (13.365.400 miljoen euro).

Grant Gravitt, het hoofd van de verkiezing, is van mening dat Davila de regels overtreden heeft. "Het gaat erom dat iedereen op gelijk niveau meespeelt. Helaas heeft de titelhoudster zichzelf een oneerlijk competitief voordeel gegeven en dat is onacceptabel in ons systeem."

Handig, sociale media
Of iedereen zich echt aan die regels houdt, is nog maar de vraag. Davila is echter niet zo handig geweest toen ze een foto van zichzelf op Instagram plaatste waarbij te zien is hoe een man make-up aanbrengt op haar gezicht. Vevolgens ontkende ze het hele verhaal door te zeggen dat er een vriend van haar moeder op bezoek was in haar hotelkamer. Gelukkig plaatste zij de foto een week voor de verkiezing, meldt Jezebel.com.

Tijdens een persconferentie die gisteren plaatsvond, kondigde de schoonheidskoningin aan dat de eigenaren van de verkiezingsshow - Gravitt, Tel-Air Interests, Inc. and IMG Universe, LP - een rechtszaak aan hun broek krijgen van 15 miljoen dollar wegens laster.