'Misschien komt schietgrage moslim wel naar Nederland' 

12 december 2018 - 12:42

Zou zomaar kunnen. Dat is het fijne van het afschaffen van grenscontroles, waar de verwarde Griek en EU-commissaris Dimitris Avramopoulos mede schuldig aan is. Meneer wilde namelijk 'vooruit' in het leven

Die vooruitgang is zo te zien al geboekt. In Frankrijk vermoedt men dat de schutter gevlucht is naar het buitenland, dus waarom zou dat niet naar Nederland kunnen zijn?

Feit is dat Nederland het allemaal wel erg naar vindt, dat gebeuren in Strasbourg, maar er niet de noodzaak van inziet om verscherpte controle bij grensovergangen in te voeren. Wél is men extra alert, zo laat een woordvoerder van de Marechaussee weten.

Wat dat 'alerte' precies inhoud is niet bekend. Zoals u weet kunt u zich vrij bewegen door de EU zonder dat iemand u een strobreed in de weg legt. Kortom: niks om u druk over te maken. Als de Marokkaanse Fransman inderdaad naar Nederland komt en daar ook slachtoffers maakt, dan is dat natuurlijk niet de schuld van Brussel.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gaat het dreigingsniveau in Nederland trouwens ook niet verhogen van niveau vier naar vijf. Dat u dat even weet. De kans op een terreuraanslag in Nederland blijft daarmee nog steeds reëel.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie