Mobieltje aanraken in auto mag wel of niet?
Binnenland

Mobieltje aanraken in auto mag wel of niet?.

Lekker onduidelijk beleid weer. Een mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden mag niet. Dat weten we allemaal. Een telefoon aanraken mag daarentegen blijkbaar wel. Leidt dat niet evenveel af als wanneer u een mobieltje in uw klauwen heeft?

Er is nogal een wezenlijk verschil tussen vasthouden en aanraken. Een automobilist uit het Friese Sneek kreeg onlangs een bon van 230 euro omdat hij zijn vingers over het telefoonscherm liet glijden tijdens het rijden. Het toestel zat in een handsfreehouder.

Omdat de man van mening is dat vasthouden en aanraken niet overeenkomen met elkaar, stapte hij naar de kantonrechter. Die oordeelde dat vasthouden en aanraken allebei een gevaar vormt voor de verkeersveiligheid en handhaafde de boete.

Ook OM in beroep

Zowel de man als het Openbaar Ministerie (huh?) gingen tegen het besluit van de kantonrechter in beroep. Het OM wil onder meer duidelijkheid omtrent wat nu allemaal precies verboden is om met een telefoon in de auto te doen. Ook rijst de vraag wat te doen met mobieltjes die als navigatie worden gebruikt.

Het gerechtshof in Leeuwarden besloot vandaag dat de opgelegde boete onterecht is en sprak de man vrij.

Alle artikelen geladen. Overzicht →