Mobieltjes verboden in klaslokaal; breezers in paniek!

Mobieltjes verboden in klaslokaal; breezers in paniek! 

05 juli 2023 - 12:56

Het leven van de veertienjarige breezer wordt behoorlijk vergald. Het kabinet komt met een dringend advies voor scholen, waarin staat dat leerlingen geen mobieltje meer mee de klas in mogen nemen. Hoe moet dan nu verder met de 14-jarige Shirley die de aardrijkskundeles vooral gebruikt om pikante foto's naar alle jongens van de bovenbouw te appen?

Gelukkig is er een uitweg voor alle Shirley's in Nederland. Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, die hele slimme vent die tijdens zijn schoolperiode nooit door een meisje is aangekeken en waarschijnlijk pas rond zijn 23ste voor het eerst met een chickie heeft gezoend, vindt dat een telefoon alleen het lokaal in mag als daar een medische reden voor is. Dus verzin een aandoening en TikTok alsnog lekker je leven rond!

Maar nee, zonder gekheid. Een telefoonverbod is top. Het zou voor alle kiddo's die de hele dag druk zijn met Instagram, TikTok, Snapchat en al die andere troep ook beter zijn om misschien een keer een schoolboek open te slaan. In plaats daarvan zijn ze op het ziekelijke af bezig met hun telefoontje en de hele dag druk met likes, volgers en views. Zonder dat ze het weten zijn de kinderen niet een klein beetje maar zwaar verslaafd aan hun telefoon en zijn hun hersenen inmiddels zo geconditioneerd dat ze niet langer dan een kwartier zonder dopamine-shots van social media kunnen. En dat is een serieus probleem.

Het is TikTok dit, TikTok dat. Kinderen worden de hele dag geconfronteerd met de onzin van influencers als Enzo Knol, Monica Geuze, Kaj Gorgels en weten-wij-veel hoe die niksnutten heten. Ondertussen zijn de fietsenhokken leeg. In de bosjes gebeurt niks meer. Naar brommers wordt niet meer gekeken. Het CKV-lokaal wordt niet meer gebruikt voor een lesje biologie buiten de schooluren om. Het is doodzonde. In plaats daarvan staren pubers uren achtereen als zombies naar hun beeldscherm. Lieve pubers, stop daarmee en duik als de sodemieter met jullie hormonale driften met elkaar het fietsenhok in! Hup! Ga jointjes roken, trek elkaar af. Doe iets! Leg die telefoon weg!

Gelukkig grijpt Dijkgraaf per 1 januari 2024 op alle middelbare scholen keihard in. Weliswaar geldt een verbod op mobieltjes alleen voor het klaslokaal, het beste zou zijn om scholen helemaal mobieltjes-vrij te maken. Maar toch. Jongens, alvast veel plezier met alle meisjes van het vmbo!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml