Moderne 'slaven' gered: christenen gaan bidden 

22 januari 2018 - 12:35

Goed nieuws mensen, de wereld zal binnenkort bevrijd worden van onrecht. Christenen over de hele wereld gaan de komende week bidden tegen slavernij, want die mag dan wel al jarenlang officieel zijn afgeschaft; het komt nog steeds voor.

Het thema van deze jaarlijks terugkerende 'Week van Gebed' zal de pakkende slogan 'Recht door zee' zijn, verwijzend naar een in een ver verleden onderdrukt volkje uit Israël dat ook na vele gebeden via Mozes door God geholpen werd.

Want er zijn nog steeds mensen die slavernij ervaren en dat is uw schuld: "Mensen in ontwikkelingslanden zijn slaaf van het Westen. Kijk alleen al naar de edelmetalen die daar worden gedolven, voor onze mobieltjes. Nee, deze mensen zijn niet op schepen vervoerd. Ze worden ook niet gevangen gehouden maar zijn compleet afhankelijk", zo legt de voorzitter van de Raad van Kerken in Zwolle Mink de Vries in kwaliteitscourant Trouw uit.

Of wat dacht u van al het racisme, discriminatie, vluchtelingen, Zwarte Piet? Er kan dus nog voldoende verbeterd worden. Wist u trouwens dat in het verleden christenen ook gebeden hebben voor slavernij? We kunnen niet zeggen dat het toen niet geholpen heeft. Zal God nu wel te hulp schieten?

De Week van het Gebed wordt georganiseerd door de rooms-katholieke kerk en de Wereldraad van Kerken, dit jaar vanuit het Caribisch gebied.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie