Moeder en zoon smokkelen 300K in lichaam
Binnenland

Moeder en zoon smokkelen 300K in lichaam.

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft een moeder en haar zoon aangehouden. Het duo smokkelde geldbollen ter waarde van 300.000 euro in hun lichaam. Vlak voor vertrek kwam het geld aan het licht tijden een securitycontrole. Het tweetal is op 21 juni al aangehouden.

De 25-jarige zoon smokkelde zeven bollen geld in zijn kleding en al snel werd duidelijk dat hij ook geld in zijn lichaam had. Even later werd hij onwel en tijdens de operatie in het ziekenhuis kwamen nogmaals 33 bollen aan het licht, meldt de Marechaussee op haar Facebook-pagina.

Bij een scan van de 51-jarige moeder werd duidelijk dat zij twintig bollen in haar lichaam had. Bij elkaar opgeteld was het bedrag bijna 300.000 euro in coupures van 500 euro. Het duo is vastgezet en deze week heeft de rechtbank hun voorarrest met 90 dagen verlengd.

Het onderzoek wordt gedaan door het Samenwerkingsverband Liquide Middelen onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het Samenwerkingsverband Liquide middelen bestaat uit de Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD. Ze strijden samen tegen het witwassen van contante geldstromen via de luchthaven Schiphol.

Alle artikelen geladen. Overzicht →