Moeder en zus doodgestoken Jimmy reageren; ook beelden daders!

Moeder en zus doodgestoken Jimmy reageren; ook beelden daders! 

21 juni 2023 - 15:18

Het is en blijft een huiveringwekkend verhaal. De 21-jarige Jimmy Schepers werd op zondag 28 mei neergestoken terwijl hij op het festival Solid Grooves in Amsterdam een ruzie wilde sussen, hij overleed later aan zijn verwondingen, terwijl het festival gewoon doorging. Drie verdachten zitten vast, maar omdat de politie vermoedt dat zij onderdeel zijn van een grotere groep, zijn beelden van de steekpartij vrijgegeven.

Het zijn schokkende beelden, gisteravond uitgezonden door Opsporing Verzocht. De politie heeft de beelden zeer gedetailleerd bekeken en hierop is goed te zien dat Schepers vecht en uiteindelijk vlucht voor zijn leven. Hij is belaagd door een grote groep jonge gasten - overduidelijk geen Finnen of Zweden - die de hele dag al mensen op het festivalterrein lastigvielen. Ze hebben meerdere mensen bedreigd en waren overduidelijk op jacht naar dure horloges, sieraden en zonnebrillen.

Een woordvoerder van de politie zegt dat zij vermoeden dat één van dit stuk kansentuig tegen een vriend van Jimmy opbotst en dat deze gek direct een agressieve houding aannam. Twee van Schepers’ vrienden worden ook neergestoken. Door de vechtpartij waarin Jimmy belandt en alle hectiek die ontstaat raakt Jimmy gescheiden van zijn vrienden. Omdat hij geen identiteitsbewijs op zak heeft wanneer hij wordt gereanimeerd, blijft het voor vrienden en familie lange tijd onduidelijk dat Jimmy is komen te overlijden.

De ouders van Jimmy, die op vakantie zijn, worden uiteindelijk gebeld door één van hun dochters. Zus van Jimmy: 'Ik weet niet eens meer wat ik heb gezegd.' Moeder van Jimmy: 'Je begon te schreeuwen. 'Mijn broertje is dood!' Zus: 'Juist omdat onze band zo sterk was, is het juist zo pijnlijk dat er steeds iemand ontbreekt.' Moeder: Als je nu de zaak inloopt, mis je hem gewoon. Niet één, maar al onze levens zijn geruïneerd. M’n andere kinderen zie ik ouder worden, en Jimmy zie ik voor altijd hetzelfde.'

Hartverscheurend. Alle daders móéten gepakt worden, en wel zo snel mogelijk. Opsluiten, niet meer loslaten en elke dag behandelen met een heet strijkijzer. Idioten. Mensen doodsteken op een festival. Hoe haal je het in je hoofd. Tuig.

Op onderstaande beelden van Opsporing Verzocht zijn de laatste levende momenten van Jimmy te zien. Ook doet de politie een oproep aan getuigen om zich te melden zodat ook de verdachten die nog vrij rondlopen, opgepakt kunnen worden. Gezien het feit dat er al drie verdachten vastzitten, kan worden aangenomen dat zij niet meewerken met de politie en hun kaken stijf op elkaar houden. Klootzakken. Daarom getuigen, meld je bij de politie!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml